BESTELLEN

Geef hier onder uw voorkeuren door en vul uw contactgegevens in.

  Opties

  Als u kiest voor maatwerk, geef dan graag uw wensen en ideeën door via het veld opmerkingen (iets naar beneden op deze pagina).

  U ontvangt vervolgens een maatwerkofferte.


  Contactgegevens

  Naam*

  Emailadres*

  Adres (Straat en huisnummer)

  Adres (Postcode en stad)

  Telefoonnummer

  Contact liefst via

  Opmerkingen

  Belangrijk!

  Om een portret op fraaie wijze te graveren moet uw foto aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees ze graag hier.

  Upload graag minimaal 1 en maximaal 3 foto's:  Gebruik als afbeeldingsformaat .jpg of .png.

  Klaar met invullen? Klik dan 'Verzenden'. Een bevestiging volgt per mail.

  Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

  FOTOTIPS

  Niet elke foto is even geschikt om te graveren. De volgende eigenschappen zijn van belang:

  1. Licht en scherpte
  De foto moet scherp en goed belicht zijn.

  2. Formaat
  U mag de foto zelf (digitaal) bijsnijden,maar ik kan dat ook voor u doen.
  Na bijsnijden dient de foto minimaal…KB/ …px X …px in grootte te zijn. Als vuistregel is de foto geschikt als het op 100% nog een duidelijk en scherp beeld is.

  Geschikt

  Deze foto is goed belicht en scherp.

  Ongeschikt

  Deze foto is te donker en onscherp.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Net als een zwartwit foto, is het glasportret een beeld dat uit twee tonen bestaat. Daarmee houdt de vergelijking echter op. Het grootste verschil is natuurlijk dat het glasportret van achteren wordt verlicht en een foto van voren. Het glasportret is een lichtbeeld, dat vanuit de hele kamer goed zichtbaar is. Dat is zowel een voor- als een nadeel, want bij donker weer of tegen een lichte achtergrond is het glasportret minder goed zichtbaar. In de praktijk is dit juist weer een voordeel, omdat dat het glasportret een levendige en afwisselende aanblik geeft.
  Ga uit van een gemiddelde kijkafstand van tenminste 1,5 meter. Bij die afstand en verder toont het portret het mooist. Verder heeft het portret genoeg directe aanlichting nodig, dus een lichte plek zoals een vensterbank. Tot slot is het portret het meest zichtbaar tegen een relatief donkere achtergrond (een schutting, tuin, boom, etc.). Door een kleine spot te richten op het portret, is het in het hele huis te plaatsen. Uw kunt ook kiezen voor LED verlichting in de houder.
  Om de foto te graveren in glas, is het nodig om de foto te bewerken. De foto wordt (indien nodig) bijgesneden en omgezet in een halftoon raster (puntjesbeeld). Om het portret leesbaar te maken, kunnen storende elementen in de foto worden vervaagd of verwijderd. Dit wordt altijd in overleg met u gedaan. Ingewikkelde bewerkingen, zoals het combineren van verschillende foto's tot één foto, valt onder maatwerk en wordt verricht tegen een meerprijs. U krijgt daarvoor een vrijblijvende offerte.
  Een geschikte foto is 1. scherp en goed belicht. en 2. is minimaal x KB. (Lees hier meer fototips.) Bij het maken van een portret, wordt de foto meestal vergroot en we leveren resolutie in. Immers, de ruimte tussen de gegraveerde delen is van evengroot belang voor een geslaagd portret. Als het detail niet in de foto aanwezig is, dan vallen de puntjes als het ware niet op hun plaats en wordt het portret onduidelijk.
  Stuur de foto zo groot mogelijk op. Facebook en andere sociale media verkleinen ongemerkt foto's. Stuur daarom a.u.b.de originele digitale foto op, Als u de originele print niet meer heeft, heeft u misschien nog het negatief. Wellicht kunt u dit scannen of ik kan dit voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret.
  U heeft alleen een foto met een klein (minder dan x KB) formaat en de belichting en scherpte zijn niet optimaal. Stuur de foto gewoon op. Ik neem contact op met u om naar een oplossing te zoeken. Een oplossing kan zijn om de foto in Photoshop te bewerken, om het alsnog geschikt te maken voor een portret. Het wordt dan wel maatwerk en de bewerking wordt gedaan voor een meerprijs.

  Stuur a.u.b. altijd de originele digitale foto op, als u deze heeft. Facebook en andere sociale media verkleinen ongemerkt foto's en deze kleinformaat foto's zijn niet geschikt voor bewerking tot een portret. Heeft u de originele print nog of het negatief? Wellicht kunt u dit scannen of ik kan dit voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.
  Ja, dat kan. Er kan een groter formaat glas worden gebruikt. Dit is maatwerk en u ontvangt hiervoor een vrijblijvende offerte. Een alternatief is de bestelling van twee losse standaard portretten (Helder of Rosé). Bij bestelling van twee of meer standaard portretten, ontvangt u 50 Euro korting op de totale prijs.
  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Uw portret is een uniek, gepersonaliseerd product. Om die reden kan het maar één keer worden verkocht. Retourzendingen kunnen helaas niet worden geaccepteerd. De uitzondering hierop is schade of breuk tijdens de verzending. In dat laatste geval is de retourzending voor de kosten van de koper. Zie de algemene voorwaarden [LINK].