Skip to main content
 

BESTELLEN

Bestellen gaat in drie makkelijke stappen: uw keuze aanvinken, contactgegevens invullen en de foto(s) toevoegen. Het is belangrijk om de fototips te lezen voordat u uw bestelling plaatst.

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

  Opties

  * Als u kiest voor maatwerk, geef dan uw wensen en ideeën door via het veld opmerkingen (iets naar beneden op deze pagina). U ontvangt een maatwerkofferte.

  Contactgegevens

  Naam*

  Emailadres*

  Adres (Straat en huisnummer)

  Adres (Postcode en stad)

  Telefoonnummer

  Contact liefst via

  Opmerkingen

  Belangrijk!

  Om het portret op fraaie wijze te graveren, moet uw foto aan twee voorwaarden voldoen. Lees meer.

  Upload minimaal 1 en maximaal 3 foto's:  Klaar met invullen? Klik dan 'Verzenden'. Een bevestiging volgt per mail.

  Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

  FOTOTIPS

  Niet elke foto is even geschikt om te graveren. De volgende eigenschappen zijn van belang:

  1. Licht en scherpte
  De foto moet scherp en goed belicht zijn.

  2. Formaat
  U mag de foto zelf (digitaal) bijsnijden, maar ik kan dat ook voor u doen.
  Na bijsnijden dient de foto minimaal 100KB en 800×1000 pixels groot te zijn. Als vuistregel is de foto geschikt als het op 100% nog een duidelijk en scherp beeld is.

  De foto’s hieronder laten een geschikte en een ongeschikte foto zien. U hoeft uiteraard geen zwartwit foto op te sturen. Kleur mag ook.

  Geschikt

  Deze foto is goed belicht en scherp.

  Ongeschikt

  Deze foto is te donker en onscherp.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  U ontvangt direct een bevestigingsmail met daarin een overzicht van uw bestelling en de prijs.

  Als de foto geschikt is (zie Fototips) en u had geen vragen, opmerkingen of wensen geplaatst bij de bestelling, dan ontvangt u per e-mail de factuur. Mocht dit wel het geval zijn, dan zal ik eerst contact met u opnemen volgens de door u aangegeven voorkeur in het bestelformulier.

  U ontvangt per email de factuur. In de factuur treft u de betalingsgegevens en betaaltermijn aan.

  In de betaling vermeldt u uw klantnummer en het factuurnummer.

  Nadat u de betaling heeft voldaan, ga ik voor u aan het werk om een prachtig portret te maken.
  Net als een zwartwit foto, is het glasportret een beeld dat uit twee tonen bestaat. Daarmee houdt de vergelijking echter op. De foto is ''vertaald" naar een puntjesbeeld in glas. Vanaf circa 1,5 meter afstand zijn de puntjes haast niet meer te zien en ziet u een vloeiend beeld. Het grootste verschil is natuurlijk dat het glasportret van achteren wordt verlicht en een foto van voren. Het glasportret is een lichtbeeld, dat vanuit de hele kamer goed te zien is . Dat is zowel een voor- als een nadeel, want bij donker weer of tegen een lichte achtergrond is het glasportret minder goed zichtbaar. In de praktijk is dit juist weer een voordeel, omdat dat het glasportret een levendige en afwisselende aanblik geeft.
  Ga uit van een kijkafstand van tenminste 1,5 meter. Vanaf die afstand toont het portret het mooist. Verder heeft het portret genoeg directe aanlichting nodig, dus een lichte plek zoals een vensterbank. Het portret is het best zichtbaar tegen een relatief donkere achtergrond (een schutting, tuin, boom, etc.). Door van achteren een kleine spot te richten op het portret, is het in het hele huis te plaatsen. Als u hoge raamlijsten heeft, is het raadzaam een maatwerkhouder te nemen, die het portret op het niveau brengt van het vensterglas, zodat het directe aanlichting heeft. U vindt zulke houders op de maatwerk pagina.
  Om de foto te graveren in glas, is het nodig de foto te bewerken. De foto wordt bijgesneden en omgezet in een halftoon raster (puntjesbeeld). Om het portret leesbaar te maken, kunnen storende elementen in de foto worden vervaagd of verwijderd. Dit wordt altijd in overleg met u gedaan en is bij de prijs inbegrepen. Ingewikkelde bewerkingen, zoals het combineren van verschillende foto's tot één foto, valt onder maatwerk en wordt verricht tegen meerprijs. U ontvangt daarvoor een vrijblijvende offerte.
  Een geschikte foto is 1. scherp en goed belicht. en 2. is na bijsnijden minimaal 100 KB en 800 x 1000px. (Lees hier meer fototips.) De foto heeft detail nodig, omdat de ruimte tussen de gegraveerde puntjes van even groot belang is voor een geslaagd portret. Als het detail niet in de foto aanwezig is, dan vallen de puntjes als het ware niet op hun plaats en wordt het portret onduidelijk.

  Stuur de foto zo groot mogelijk op. Facebook en andere sociale media verkleinen ongemerkt foto's. Stuur daarom a.u.b.de originele digitale foto op. Als u het origineel niet heeft, heeft u misschien een print of het negatief, dat u kunt scannen. Ik kan dit ook voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret.
  U heeft alleen een foto met een klein (minder dan 100 KB) formaat en de belichting en scherpte zijn niet optimaal. Stuur de foto gewoon op. Ik neem contact op met u om naar een oplossing te zoeken. Een oplossing kan zijn om de foto met de computer te bewerken, om het alsnog geschikt te maken voor een portret. Het wordt dan wel maatwerk en de bewerking wordt gedaan voor een meerprijs.

  Stuur a.u.b. altijd de originele digitale foto op, als u deze heeft. Facebook en andere sociale media verkleinen ongemerkt foto's en deze kleinformaat foto's zijn niet geschikt voor bewerking tot een portret. Heeft u de originele print nog of het negatief? Wellicht kunt u dit scannen of ik kan dit voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.
  Het Helder of Rosé portret wordt gegraveerd in extra helder (OptiWhite) glas. Dit is speciaal glas dat minder ijzer bevat dan gewoon glas. Dat maakt het glas extra helder (minder groen). Het glas is qua helderheid te vergelijken met kristal. Rosé heeft een dun kleurlaagje op het extra heldere glas. De gravure gaat door de kleurlaag heen en dit geeft het tweekleurige beeld. De kleur rosé houdt het midden tussen koperrood, (zalm)roze en ambergeel. Het is een warme kleur, die in de richting zit van een huidskleur.
  Het korte antwoord is helaas: nee. Het unieke van Rosé is dat het kleurlaagje heel dun, transparant en één is met het glas. Hierdoor is het mogelijk om een foto met veel detail in het glas te graveren. Een andere kleur zou door middel van fusing op het glas gesmolten worden, wat een dikker kleurlaagje oplevert en minder vlak. Een foto is waarschijnlijk mogelijk, maar zal minder details kunnen bevatten.
  Ja, dat kan. Er kan een groter formaat glas worden gebruikt. Dit is maatwerk en u ontvangt hiervoor een vrijblijvende offerte. Een alternatief is de bestelling van twee losse standaard portretten (Helder of Rosé). Bij bestelling van twee of meer standaard portretten, ontvangt u 50 Euro korting op de totale prijs.
  Het glas is dik en kan een klein stootje hebben, maar het blijft glas en is dus kwetsbaar. Als het portret valt of onvoorzichtig uit de houder wordt gehaald, kan het beschadigen. De gravure is behandeld met een coating waardoor het minder snel vuil wordt en schoongemaakt kan worden. Maak alleen schoon met de hand, met een niet agressief of zuur middel op zeepbasis en een pluisvrije doek. Bij het portret zit een korte instructie over hoe om te gaan met het portret.
  Het portret is een unicaat, dat met de grootste zorg in uw opdracht is vervaardigd. Ik neem u, naar behoefte, mee in het proces om het portret zo geslaagd mogelijk te maken. Het is van belang om eventuele vragen die u heeft in het bestelformulier te stellen en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Na betaling van de factuur ga ik voor u aan de slag. Omdat het portret in glas een persoonlijk product is, kunnen retourzendingen niet worden geaccepteerd . De uitzondering is schade of breuk tijdens de verzending. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om zich op de hoogte te stellen van het product. De verkoper handelt te goeder trouw om u op de hoogte te stellen van de aard van het product, maar kan geen verantwoordelijkheid accepteren als het geleverde product niet overeenkomt met de verwachting. U kunt hierover meer lezen in de algemene voorwaarden (meer lezen)
  Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een handgegraveerd portret en een lasergravure.

  Het detailnivo bij een lasergravure is veel hoger. Een portret wordt gestraald met een lagere resolutie (100dpi). Als gevolg doen bij een portret in glas het materiaal glas en daarmee het licht, echt mee. Behalve een foto is het een lichtbeeld en een aantrekkelijk glasobject, dat steeds een andere aanblik geeft.

  Bij een lasergravure wordt de achtergrond meestal weggehaald, terwijl dit bij een portret in glas standaard wordt vervaagd. De geportretteerde blijft deel van een omgeving, die juist veel kan zeggen over de persoon. De indruk die dat geeft is veel levendiger.

  Voor een portret in glas wordt elke foto individueel bewerkt. Details, bijvoorbeeld ogen of haren worden, waar nodig, geaccentueerd. De persoon en de achtergrond krijgen een verschillende bewerking. Dat levert het idee van diepte op. Al met al wordt er van de foto echt een portret gemaakt. Bij laseren gebeurt dit niet, waardoor het portret plat oogt.

  Het verschil in aandacht voor de foto en de persoon, is bij nadere blik zeer duidelijk. De ambachtelijke productie, de aandacht die aan het portret is besteed en de vele uren die zijn gespendeerd aan het ontwikkelen en leren maken van het unieke product, vertalen zich in een hogere prijs voor het portret in glas in vergelijking met de lasergravure.
  ×