Skip to main content
 

Belangrijk

Om het portret op fraaie wijze te graveren, moet uw foto aan twee voorwaarden voldoen. Lees meer

Bestellen

Bestellen gaat in drie makkelijke stappen: uw keuze(s) aanvinken, contactgegevens invullen en de foto(s) toevoegen. Na verzenden van het onderstaande formulier, ontvangt u binnen twee werkdagen het gratis portret-ontwerp. Na betaling is de bestelling definitief en wordt het portret gegraveerd. Binnen vijf werkdagen wordt uw portret verstuurd.

  Opties

  Extras

  LED verlichting in de houder (meerprijs)zwarte houder (meerprijs)sample (10x10cm) van het portret (meerprijs)

  Contactgegevens

  Naam*

  Emailadres*

  Adres (Straat en huisnummer)

  Adres (Postcode en stad)

  Telefoonnummer

  Contact liefst via

  Opmerkingen

  Upload minimaal 1 en maximaal 3 foto's:

  Klaar met invullen? Klik dan 'Verzenden'. Een bevestiging volgt per mail.

  FOTOTIPS

  Niet elke foto is even geschikt om te graveren. De volgende eigenschappen zijn van belang:

  1. Licht en scherpte
  De foto moet scherp en goed belicht zijn.

  2. Formaat

  Na bijsnijden dient de foto minimaal 100KB en 800×1000 pixels groot te zijn. De foto wordt, indien nodig, bijgesneden, omdat een close-up  in het algemeen een beter eindresultaat oplevert. Als vuistregel is de foto geschikt als het op 100% nog een duidelijk en scherp beeld is.

  De foto’s hieronder laten een geschikte en een ongeschikte foto zien. U hoeft uiteraard geen zwartwit foto op te sturen. Kleur mag ook.

  Geschikt

  Deze foto is goed belicht en scherp

  Ongeschikt

  Deze foto is te donker en onscherp

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Het portret in glas is een echt ambachtsproduct, van het maken van het portret-ontwerp in de computer, het brandschilderen in de glasoven tot het met de hand graveren. Alle stappen worden gedaan met de grootste zorgvuldigheid en vakkennis.

  Het doel is de foto van uw dierbare(n) op de mooiste manier samen te brengen met de unieke eigenschappen van het glas. De dichtheid van de beeldpunten (resolutie) zorgt ervoor dat kleine details van de foto bewaard blijven (denk aan haren, moedervlekjes etc). Tegelijk is het nodig dat het glas transparant blijft, waardoor het blijft schitteren en vanaf verderaf een duidelijk portret is.

  De balans zoeken tussen fotografische details en transparantie is waarom elk portret in glas anders is. Dit is het verschil met een lasergravure. Lasergravures gaan om het halen de maximale resolutie. Het resultaat is een miniatuur dat van dichtbij veel details laat zien, maar van afstand nauwelijks nog opvalt. Bij het portret in glas zijn de beeldpuntjes zijn zichtbaar tot circa 1 a 1,5 meter afstand. Van verder af ziet u een vloeiend lichtbeeld. Dit maakt dat het portret u vanuit uw hele huis tegemoet straalt.
  Een portret-ontwerp is de tussenstap tussen uw foto en de gravering in glas. Het is een digitaal bestand, waarin uw foto is "vertaald" naar een puntjesbeeld (halftoon). Daarvoor wordt de foto nog bijgesneden en voorbewerkt. U ontvangt daarom eerst een gratis ontwerp, zodat u de foto en het te graveren portret kunt vergelijken. Als u tevreden bent met het portret-ontwerp, dan kunt u deze keuze aanvinken en retourneren/de betaling voldoen. Daarna ga ik aan het werk om het portret definitief in glas te graveren.
  Omdat het portret in glas een lichtbeeld is, heeft het directe aanlichting nodig (bijv. daglicht, een richtspotje van achter of LED in de houder). Verder is het portret het best zichtbaar tegen een relatief donkere achtergrond. Samen maken licht en donker dat het portret het contrast krijgt om schitterend te stralen. Rose en Sepia hebben van zichzelf meer contrast en zijn daarom beter zichtbaar op donkere en lichte plekken. De plaats waar u het portret wilt plaatsen, kan dus van invloed zijn op de kleur die u kiest. Schroom niet om contact met mij op te nemen, als u vrijblijvend advies wilt krijgen.
  Een geschikte foto is 1. scherp en goed belicht. en 2. na bijsnijden minimaal 100 KB en 800 x 1000px. (Lees hier meer fototips.). Stuur de foto zo groot mogelijk op. Meestal is dit de originele foto of een scan op hoge resolutie. Facebook, Whatsapp en andere sociale media verkleinen ongemerkt uw foto. Stuur daarom de originele digitale foto op. Als u dit niet heeft, dan heeft u misschien een print of het negatief, dat u kunt scannen. Ik kan dit ook voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret.
  U heeft alleen een foto met een klein (minder dan 100 KB) formaat en de belichting en scherpte zijn niet optimaal. Stuur de foto gewoon op. Soms zit de oplossing is het softwarematig bewerken van de foto. Ik doe graag een poging om het alsnog geschikt te maken voor een portret. Dit is wel afhankelijk van de fotografische kwaliteit van de foto. Soms lukt het, soms niet. Stuur altijd de originele digitale foto op, als u deze heeft. Facebook, Whatsapp en andere sociale media verkleinen ongemerkt foto's en deze kleinformaat foto's zijn niet geschikt voor bewerking tot een portret. Heeft u de originele print nog of het negatief? Wellicht kunt u dit scannen of ik kan dit voor u doen. U ontvangt het negatief/de foto retour samen met portret.
  Het glas is dik en kan een klein stootje hebben, maar het blijft glas en is dus kwetsbaar. Door het portret valt of onvoorzichtig uit de houder te halen kan het beschadigen. De gravure is behandeld met een coating waardoor het minder snel vuil wordt en schoongemaakt kan worden. Maak alleen schoon met de hand, met een niet agressief of zuur middel op zeepbasis en een pluisvrije doek. Bij het portret zit een korte instructie over hoe om te gaan met het portret.
  Omdat het portret in glas een persoonlijk product is, is het niet mogelijk te retourneren . Het portret is een unicaat, dat met de grootste zorg in uw opdracht is vervaardigd. Ik neem u, naar behoefte, mee in het proces om het portret zo geslaagd mogelijk te maken. Het is van belang om eventuele vragen die u heeft in het bestelformulier te stellen en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om zich op de hoogte te stellen van het product. De verkoper handelt te goeder trouw om u op de hoogte te stellen van de aard van het product, maar kan geen verantwoordelijkheid accepteren als het geleverde product niet overeenkomt met de verwachting. U kunt hierover meer lezen in de algemene voorwaarden (meer lezen)
  Home-pagina portret = 17x23x1cm met of zonder LED, aluminium houder Rose, Helder, Sepia = standaard. LED tegen meerprijs. Kosten van foto-ontwerp verzending zijn bij de prijs inbegrepen. Maatwerk=afwijkende afmeting glas, andere glassoort, extra bewerking, complexe fotobewerking (bijv. retoucheren/foto collage), Wat kost het? Voor maatwerk ontvangt u een maatwerk offerte. Omdat de opdracht voor maatwerk doorgaans complexer is en er eventueel iets besteld moet worden, dient u rekening te houden met een langere levertijd. In de offerte wordt een indicatie gegeven van de levertijd. MW offerte specificeert de extra items
  ×